Grand Cru - Jesteśmy z Wami 10 lat!
  •   HOME
  •   OFERTA
  •   MENU
  •   GOTUJ Z NAMI
  •   KONTAKT
Some discount! :D
 
  • PRZYSTAWKI ZIMNE
  • 01. Parmeńskie paluchy 3szt. 29,-
    - cieniutkie bagietki owinięte parmeńską szynką, podawane z melonem i sosem tzaziki
  • 02. Carpaccio al salmone 29,-
    - płatki marynowanego łososia skropione sosem ziołowo – cytrynowym z parmezanem
  • 03. Carpaccio al "Palermo" 35,-
    - płatki polędwicy wołowej w delikatnym sosie musztardowo – cytrynowym z parmezanem i pieczarkami
  • 04. Tatar polski 44,-
    - siekana polędwica wołowa z wódką i dodatkami
  • 05. Roladki nadziewane łososiem 29,-
    - nadziewana tortilla z wędzonym łososiem i serem ricotta na sałacie
  • 06. Deska winna 46,-
    - sery i owoce idealne do wina z sosem żurawinowym
  • PRZYSTAWKI GORACE
  • 07. "Ni z gruszki, ni z pietruszki" 29,-
    - krewetki podawane na gruszce w sosie pomidorowo-śmietanowym z dodatkiem sera Gorgonzola, zapiekane w piecu
  • 08. Pierożki "Grand Cru" 2 szt. 17,-
    - nadziewane pomidorem, cebulą, serem feta z dodatkiem tuńczyka lub szpinaku do wyboru
  • 09. Grillowany ser feta 21,-
    - na toście z paprykowym ragout i sosem balsamico
  • 10. Wątróbki drobiowe w Calvadosie 24,-
    - z grillowanym jabłkiem i dresingiem malinowym
  • SALATKI
  • 11. Sałatka "Capri" 29,-
    - ser Mozzarella przekładany pomidorami, świeżą bazylią, skropiony oliwą oraz sosem balsamicznym
  • 12. Sałatka "Waldorf" 29,-
    - sałata, seler, jabłko, winogron, orzechy, kurczak, sos cynamonowo-jogurtowy
  • 13. Sałatka "Sezamie otwórz się" 29,-
    - ananas, ogórek, pomidor, sałata, ser żółty, migdały i kurczak pieczony w sezamie z sosem curry
  • 14. Sałatka grecka w stylu fusion 29,-
    - feta, ogórek, pomidor, oliwki, cebula, oregano, sos miodowo-musztardowy, tzaziki
  • 15. Sałatka South-Beach 29,-
    - mieszane sałaty, brzoskwinie, Mozzarella, pomidory koktajlowe, szynka parmeńska, dressing miodowy
  • 16. Sałatka "Cezar" 29,-
    - sałata lodowa, kurczak pieczony, grzanki, cebula czerwona, sos czosnkowy
  • ZUPY
  • 17. Flaczki z kalmarów na ostro 24,-
    - kalmary i warzywa zaprawione ziołami i czosnkiem z dodatkiem papryki piri - piri
  • 18. "Leśny Dziadek" 21,-
    - leśne grzyby podsmażone z cebulką, zaprawione śmietaną
  • 19. Zupa benedyktyńska ( pikantna ) 27,-
    - owoce morza, pomidory, czosnek, ryba, piri - piri
  • 20. Żurek z kresów 22,-
    - z kurkami i białą kiełbasą, zaprawiony śmietaną
  • 21. Pomidorowa 14,-
    - zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem do wyboru
  • 22. Krem z brokuł 16,-
    - zupa krem z brokuł z grzankami i migdałami
  • 23. Vichyssosiea 21,-
    - krem porowo-ziemniaczany z oliwą truflową
  • 24. Zuppa cebulowa 17,-
    - francuska zupa cebulowa z grzankami zapiekana z ciastem chlebowym
  • MAKARONY
  • 25. Spaghetti Aglio, Olio, Peperoncino 19,-
    - czosnek, oliwa z oliwek, papryka piri-piri, parmezan
  • 26. Spaghetti Carbonara 24,-
    - boczek, śmietana, jajko
  • 27. Pennette "Bangkok" ( pikantne ) 36,-
    - wołowina, śmietana, curry, brokuły, papryka piri-piri
  • 28. Tagliatella al fungi (pikantne) 38,-
    - kurczak, borowiki, papryka, cukinia, pomidory suszone, śmietana, piri-piri
  • 29. Pappardelle al salmone 34,-
    - łosoś, tymianek, sos kremowy z kawiorem
  • 30. Lasagne al Forno 24,-
    - szynka, pieczarki, zielony groszek, śmietana, pomidory, ser
  • 31. Pennette Toscania 29,-
    - kurczak, suszone pomidory, feta, rukola, oliwa, czosnek, piri-piri, parmezan
  • DANIA Z RYZEM I WEGETARIANSKIE
  • 32. Gnocchi al Gorgonzola 29,-
    - włoskie kopytka w sosie z pleśniowego sera Gorgonzola
  • 33. Kwiaty z pieca 29,-
    - brokuły, kalafior, sos śmietanowy z gorgonzolą, Mozarella
  • 34. Crespella Fungi 24,-
    - naleśnik ze szpinakiem zapiekany w sosie śmietanowo pieczarkowym, Mozarella
  • 35. Antipasta wegetariańska 33,-
    - grillowane warzywa (cukinia, bakłażan, papryka, pomidory, oliwki) na oliwie czosnkowej, Mozarella
  • 36. Risotto al Pizzaiolo ( pikantne ) 29,-
    - kurczak, papryka, oliwki, oregano, chilli
  • RYBY
  • 37. Calmari Fritti 33,-
    - smażone krążki kalmara z dwoma sosami
  • 38. Pstrąg z grilla 37,-
    - filet z pstrąga na grillowanych warzywach z masłem homarowym
  • 39. Łosoś z grilla 36,-
    - łosoś grillowany z masłem i cytryną
  • 40. Roladki z soli i łososia 43,-
    - filet z soli zawijany z łososiem, serwowany na świeżych pomidorach w sosie szafranowym
  • 41. Sola "O Sole Mio" 45,-
    - sola, sos śmietanowy z dodatkiem sera gorgonzola, szpinak, ser Mozzarella zapiekana w piecu
  • 42. Halibut "Putanesca" (pikantny) 32,-
    - filet z halibuta, oliwki, kapary, pomidory, papryczki piri-piri
  • 43. Degustator 66,-
    - halibut, sola, łosoś, krewetki z dodatkiem trzech sosów
  • 44. Łosoś w chrupiącej skórce 40,-
    - filet łososia ze skórą pieczony w salsie azjatyckiej, serwowany z jogurtem miętowym
  • 45. Dorada z grilla 45,-
    - dorada smażona w całości serwowana z sosem curry
  • 46. Gamberoni alla Szef (pikantne) 8 szt. 89,-
    - leśne grzyby, krewetki, warzywa, wódka, śmietana, czosnek
  • 47. Gamberoni z grilla (pikantne) 8 szt. 74,-
    - krewetki z grilla z czosnkiem, oliwą, i papryką piri - piri
  • 48. Plater hawajski dla 2 osób 160,-
    - halibut, sola, łosoś, krewetki, sosy
  • MIESO
  • 49. Schab z pieca 34,-
    - kotleciki ze schabu z brokułami i sosem pieczarkowym, zapiekane z serem Mozzarella
  • 50. Filet z kaczki 44,-
    - z zimnym sosem miodowo-musztardowym
  • 51. Pollo z grilla ( pikantne ) 29,-
    - filet z kurczaka grillowany z ziołowym masłem, piri piri
  • 52. Pollo z grecką nutą 39,-
    - filet z kurczaka z farszem z pieczonych papryk, greckiej fety, świeżego oregano, w sosie porto z pieczarkami
  • 53. " Kieszonkowiec " 36,-
    - filet z kurczaka z farszem z suszonych pomidorów, bazylii, Mozzarelli, w sosie pieczarkowym
  • 54. Parmezanowe involtini 39,-
    - roladka z kurczaka nadziewana karczochami w otulinie z szynki parmeńskiej
  • 55. Tornedos 39,-
    - polędwiczka wieprzowa zawijana w boczek z Mozarellą w sosie calvados
  • 56. Saltimbocca alla Maiale 49,-
    - kotleciki wieprzowe w szynce parmeńskiej z szałwią w sosie z czerwonego wina
  • 57. Filletto Bernaise 58,-
    - stek z polędwicy wołowej z sosem z żółtek, estragonu i oliwy
  • 58. Filletto alla grilla (pikantne) 55,-
    - stek z polędwicy wołowej z masłem ziołowym, piri piri
  • 59. Filletto pepe-funghi 57,-
    - stek z polędwicy wołowej z sosem grzybowo-pieprzowym
  • 60. Filletto alla Gorgonzola 57,-
    - stek z polędwicy wołowej z sosem z sera pleśniowego Gorgonzola
  • 61. Filletto Mexicana (pikantne) 57,-
    - stek z polędwicy wołowej w ostrym sosie z papryki, cebuli, tabasco oraz chili
  • 62. Filletto alla orange (pikantne) 58,-
    - stek z polędwicy w sosie pomarańczowym
  • 63. Jagnięcina w rozmarynie 99,-
    - comber jagnięcy w sosie rozmarynowym
  • 64. Kaczka pieczona w sosie pomarańczowym 44,-
  • 65. Plater Palermo dla 2 osób 160,-
    - polędwica wołowa, polędwiczka wieprzowa, filet z kurczaka, wątróbka drobiowa, trzy rodzaje sosów
  • • We wszystkich daniach, waga podstawowego składnika 150 g
    • z uwagi na to że wszystkie potrawy przygotowujemy na bieżąco, czas oczekiwania na nie może się wydłużyć
  • DODATKI
  • 66. Pieczywo czosnkowe 8,-
  • 67. Ryż biały 5,-
  • 68. Talarki, Frytki 7,-
  • 69. Ziemniaki z wody z koprem 7,-
  • 70. Smażone gniochi z ziołami 9,-
  • 71. Ziemniaki zasmażane z boczkiem i cebulą 9,-
  • 72. Ziemniaczki po argentyńsku 13,-
  • 73. Ziemniak pieczony w folii 10,-
  • 74. Placki Rosti 5 szt 10,-
  • 75. Sałata z sosem balsamico 7,-
  • 76. Warzywa z wody 9,-
  • 77. Grillowane warzywa 12,-
  • 78. Szpinak z czosnkiem i parmezanem 16,-
  • 79. Sałatka z sezonowych warzyw 9,-
  • 80. Sałatka mizeria 8,-
  • 81. Parmezan 7,-
Club Grand Cru
ul. Bogusława X 9 (deptak)
web: www.grand-cru.pl
mail: club@grand-cru.pl
Rezerwacje:
(91) 488 91 91
2fresh.pl dexx.pl